24 aug 2018
Tvungen att vila
Jag har åkt på en sommarförkylning och en rejäl sådan med så har blivit ordinerad att vila så mycket jag kan. Det passar mig verkligen inte bra, då jag vill hålla mig aktiv. Dock är det väl så att det är bäst att lyssna på läkaren, så att jag inte blir sämre. Så att jag nån gång blir frisk och kan börja träna igen! Jag har försökt mitt bästa att sysselsätta mig med andra saker nu, när jag inte kan träna. Bland annat har jag testat att spela på snabbare casino, som är ett nytt casino. Snabbare Casino såg jag som reklam på tv, så därför jag tänkte jag skulle testa det. Jag har också börjat läsa lite böcker, samt letat en massa vego-recept på nätet.
Minipiroger med spenat
Ett av de recept jag hittade, när jag letade efter nytt, det var minipiroger med spenat. De lät bara så goda och tänkte jag ska testa att laga dem, så fort jag känner mig lite friskare. Receptet är detta; 1,2 liter mjöl, 1 msk socker, 1 msk salt, 3 och ½ dl vatten samt ½ dl olja. Sedan är det fyllning och i det ska man ha detta: bladspenat (fryst, tinad och pressad på all vätska), 3 små gula lökar (skalade och rivna)1 ½ dl citron, 1 msk salt, 1 nypa svartpeppar, 2 msk sumac (mellanösternkrydda som ger en god syrlighet) eller 2 msk saft från citron eller lime, ½ dl vegetabilisk olja och 1 msk granatäppeljuice. Sedan står det att man gör så här: Häll mjölet i en hög på ett bakbord. Gör en grop i mitten och häll sedan resten av degingredienserna i gropen. Blanda samman allt med händerna och knåda till en slät deg. Lägg den avrunna spenaten på en skärbräda och hacka den ordentligt och lägg i en bunke. Tillsätt riven lök med resten av ingredienserna och blanda. Ställ åt sidan. Kavla ut degen på en mjölad bänk, ganska tunn ca 1/2 cm. Stansa ut rundlar, använd ett mjölat dricksglas. Lägg ut 1 msk av spenaten på degen och pressa samman till små piroger. Lägg ut på en plåt och grädda i ugnen i ca 30 min på 200°.
Tillbaka