1 dec 2017
Vegansk efterrätt
Superenkelt och framförallt god paj i rejäl raw food-anda!
Smulpaj
- 5 dl valnötter
- 2 dl riven kokos
- 1 dl russin
- 1-2 msk agavesirap
- 250 g frysta/tinade bär
- 100 g urkärnade färska dadlar
- 1 tsk malen kanel
- 1/2 tsk malen kardemumma
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
Gör såhär
- Blanda kanel, kardemumma, kokos, valnötter, vaniljpulver och salt i en matberedare.
- Tillsätt agavesirap, dadlar och russin. Fortsätt mixa tills allt blir en smulig massa.
- Tryck ut hälften av degen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Fyll med bär och strö över resterande deg.
- Servera, gärna med vegansk vaniljvisp eller liknande! Och en kopp kaffe såklart ;)
Tillbaka